Op tijd een time-out om alle stress en hectiek achter je te laten, is belangrijk voor je mentale gezondheid. Het moet daarom niet altijd duur of veel zijn. Een paar uren wegduiken uit de drukte, en lekker thuis ontspannen, doet wonderen. De ideale manier om optimaal te ontspannen, is natuurlijk wellness! Enkele zen-tips.

Om te beginnen: zet je smartphone op ‘niet storen’ en je laptop uit. Om echt tot rust te komen, moet je die twee stoorzenders echt even uitschakelen. Zet daarna je lievelingsmuziek op, doe wat geurkaarsjes aan, en creëer een sfeer waarin jij je volledig kan ontspannen.

Verstand op nul

Neem een bad. Leg alvast wat zachte handdoeken en een badjas klaar, en kies voor een lekker aangenaam aromatisch bad met essentiële oliën. Elke essentiële olie heeft unieke eigenschappen. En ook de geuren hebben een verschillend effect op je welzijn. Lavendel is bijvoorbeeld erg kalmerend, terwijl eucalyptus ontstekingsremmend werkt. Kaneel werkt herstellend bij kou en vermoeidheid. Pepermunt verlicht een gespannen hoofd.
Een zachte scrub verwijdert dode huidcellen en laat je huid weer stralen. Maak cirkelvormige bewegingen terwijl je scrubt, zo stimuleer je de bloedsomloop en voelt je huid erna fluweelzacht aan.

Maak je gespannen spieren zelf los met een massage. Een beetje massageolie op je nek, armen of boven- en onderbenen doet wonderen.

Voeten en handen onder handen

Net uit bad? Het ideale moment om jezelf op een manicure en pedicure te trakteren. De huid van je handen en voeten is nu lekker zacht, waardoor je gemakkelijk je nagels kan vijlen en eelt verwijderen. Wees royaal met hand- en voetcrème. Misschien kan je zelfs een mooie nagellak aanbrengen of een nieuwe kleur uitproberen.

Maskers op

Schenk tot slot je gezicht de aandacht die het verdient. Een gezichtsmasker is een heerlijk extraatje om je gezichtshuid te hydrateren, reinigen en boosten. Zoek een gezichtsmasker voor jouw huidtype, en genieten maar! Ook je haar kan af en toe een voedend masker gebruiken.

Laat beide producten samen inwerken. En terwijl je wacht, geniet je van een heerlijk kopje thee en een goed boek. Of sluit je ogen een tijdje en probeer nergens aan te denken.

Enjoy!