Clio

Maak kennis met Clio (35). Zij werkt in 10 weken aan een beter work-life balance. Benieuwd of zij het net zo moeilijk of makkelijk heeft als jou? Want als zij het kan, jij ook!

Volg haar op: Instagram

Ortis Methoddraine Lever-zuivering

Lees meer

Mucoperm

Lees meer

Een voornemen met vlinders

Ook voor het thuisfront een dierentip: ga voor butterfly moments. Korte en betekenisvolle momenten die onze dagelijkse routines kleur geven. Samen een ijsje gaan eten als je je kinderen van school haalt. Of een half uurtje richting de speeltuin. Een kopje koffie na de wekelijkse inkopen. Zo wordt iets gewoon toch een speciaal moment.

Hou je werk en privé in balans… dankzij je darmen

Stress leidt tot slechte beslissingen. Het put je uit. Zowel lichamelijk als mentaal. Kortom: het is een stoorzender als je streeft naar een betere work life balance. En ook al zit stress tussen je oren, het begint in je darmen.

Lees meer

Deze tien weken waren een mentale facelift

“Een ander mens ben ik niet geworden. Maar wel de betere versie van mezelf.” En hoe Clio dat voor elkaar kreeg? Je ontdekt het in haar video.

Lees meer

Vergeet de konijnen

When you are hunting elephants, don’t get distracted chasing rabbits. Focus op wat ertoe doet. Reserveer elke werkdag twee uren waarop je ongestoord doorwerkt. Maak dat kenbaar aan je collega’s. Door je deur te sluiten bijvoorbeeld, of je hoofdtelefoon op te zetten. Of nog beter: zet prominent een beeldje van een olifant op je bureau…

Probactiol Plus Protectair

Lees meer

Jaag op olifanten, vergeet de konijnen.

Focus op wat ertoe doet. Reserveer elke werkdag twee uren waarop je ongestoord doorwerkt. Maak dat kenbaar aan je collega’s. Door je deur te sluiten bijvoorbeeld of je hoofdtelefoon op te zetten.

Wees lief voor je brein

Efficiënt werken, vraagt veel van je concentratie. Terwijl ons brein niets liever wilt dan afgeleid worden. Pauzes helpen om geconcentreerd te blijven. Maar hou die pauzes breinvriendelijk. Je social media checken, zorgt net voor een overdosis aan prikkels.

When the time-trouble gets going, trust the team

When the time-trouble gets going, trust the team 🙅🏼‍♀️! Bij @_lessoeurs_ hebben we een zalig team rond ons opgebouwd, dus ik heb leren delegeren. Iets wat mij moeilijk lag omdat ik een perfectionistische controlefreak ben die alles nog het liefste zelf doet. Dus mijn tip van de week 📝: durf items uit je takenpakket toe te vertrouwen aan je naaste collega’s. Laat ze los en wees verbaasd wanneer zij de dingen zelfs beter doen dan jijzelf 🙏🏼💫 #beatbluemonday #trusttheteam #lessoeurs #thankful

Klorane Ontspannende Oogpatches met Korenbloem

Lees meer

Je verspilt tot drie uur per dag…

Als ik meer tijd zou hebben … Klinkt dat bekend? Wel, die tijd heb je nú al. Recente studies tonen aan dat we tot drie(!) uur per dag swipend doorbrengen. Er zijn verschillende apps die je bewustmaken van je smartphone-gebruik. Investeer die tijd in je partner en je gezin. Of in me-time: sporten, een bad nemen, een boek lezen …

“Ik ben wie ik ben. Maar mijn nieuwe ik is veel leuker”

Hoe lang zou het nog duren? Voor die verbeterde versie van mezelf ook als écht gaat aanvoelen? Als volwaardig deel van mezelf?

Lees meer

Phytosun Complex Voor Verstuiving

Lees meer

Offline zijn: wellness-tips voor thuis

Op tijd een time-out om alle stress en hectiek achter je te laten, is belangrijk voor je mentale gezondheid. Het moet daarom niet altijd duur of veel zijn. Een paar uren wegduiken uit de drukte, en lekker thuis ontspannen, doet wonderen. De ideale manier om optimaal te ontspannen, is natuurlijk wellness! Enkele zen-tips.

Lees meer

Mijd multitasken

Niemand is efficiënt als hij of zij multitaskt. Toch lijkt het een statussymbool geworden als je op kantoor met honderd dingen tegelijk bezig bent. Maar het is vooral een teken dat je focus verkeerd ligt. Door te multitasken, daalt onze productiviteit met 40%. Focus liever op de taken die dringend af moeten.

Weleda Lavendel Ontspanningsbad

Lees meer

Mijd multitasken

Niemand is efficiënt als hij of zij multitaskt. Toch lijkt het een statussymbool geworden als je op kantoor met honderd dingen tegelijk bezig bent. Maar het is vooral een teken dat je focus verkeerd ligt. Door te multitasken, daalt onze productiviteit met 40%. Focus liever op de taken die dringend af moeten.

Helemaal zen

Tried the @phytosunaroms ‘zen sfeer’ complex, with botanical essential oils of sweet orange & lemon for a relaxed atmosphere in the house ✨

Take a chill pill

Dus, voor mijn #beatbluemonday challenge ben ik nu 1 week supplementen aan het innemen voor een positieve mood (op basis van saffraan), bij momenten van stress & vermoeidheid (op basis van hop 🌾) en aanvullend vitamine D druppels voor de 🌞 die we missen. Raar maar waar, ik voel de werking ervan precies! Als in: rustiger, gecontroleerder & ontspannen & goedgezind. Zit dit tussen mijn oren of doen deze chill pills echt hun werk? To be continued.

“’t Is work in progress, maar ik merk een duidelijk verschil”

Ook voor Clio is deze vijfde week een belangrijke mijlpaal. Benieuwd naar de ups en downs die zij heeft ervaren en of ze de komende weken nog steeds gemotiveerd tegemoet gaat? Je ontdekt het in haar testimonial video.

Lees meer

Cogniton Focus

Lees meer

Bekijk het positief

Zet dochterlief voor de honderdste keer datzelfde liedje op? Dans mee. Vraagt je zoon om nog eens dat ene boekje voor te lezen? Doe het met volle overtuiging. In plaats van te zuchten en klagen: geniet bewust van de tijd die jullie samen doorbrengen.

Natural Energy L-tryptofaan

Lees meer

Een cocktail van feel good-stofjes, betere ideeën en meer focus

Dat sporten goed voor je is, dat weet je ondertussen. En toch onderschat je hóe goed. Van beter presteren op je werk tot een betere nachtrust: zes redenen hoe bewegen niet alleen je lijf, maar je hele leven vorm geeft.

Lees meer

MetaRelax

Lees meer

Golden hour

Golden hour 👑 – Started the day one hour in advance to create some time for myself 💆🏼‍♀️ #miraclemornings#beatbluemonday – Golden mask by @talika_paris @farmaline 💰

Face off!

Face off! @vichylaboratoires @farmaline

De hulpmiddeltjes

Stage 2: de hulpmiddeltjes #beatbluemonday

Lees meer

Aandachtscurve

Aandachtscurve in kaart gebracht

Kleurrijke ochtend was het

Kleurrijke ochtend was het 🎨, en als onderdeel van de challenge kleurde ik gefocust mee dit keer 👩🏼‍🎨. Ps: enkel gsm gebruikt voor de foto ✔, en die leuke set-up van de kleurtjes (swipe links): guilty-pleasure van ondertekende 🙋🏼‍♀😍. Up next: @lessoeurs Maastricht 📍! #bettermindsatwork #beatbluemonday

Garancia Ma Vap’ Bien Aimee

Lees meer

Aandacht in plaats van tijd

Hoe breng je je vrije tijd door? Zwijgend in de zetel met je partner terwijl je naar de televisie staart? Tokkelend op je smartphone terwijl de kinderen zichzelf bezighouden? Baken een duidelijke digitale grens af voor jezelf, limiteer je televisie-uren en zoek bewust contact met elkaar.

“Ik voelde me constant schuldig. Ofwel als onderneemster. Ofwel als mama en vrouw”

Eigenlijk voel ik me vaak schuldig. Ik word heen en weer geslingerd tussen schuldgevoelens op twee terreinen.

Lees meer

Uriage Age Protect Creme

Lees meer

Doe de Digitale Detox

De stiekeme stoorzender voor een betere work-life balance? Je smartphone. En eigenlijk alles met een scherm: van tablet tot laptop. Wij lijsten vier typische digitale valkuilen op… en hoe je ze kan omzeilen.

Lees meer

Stel je zelf de Waarom-vraag

Verhoog je werkmotivatie door te ontdekken wat je graag doet in je job. Denk terug aan een moment waarop je gelukkig was. Wat was je aan het doen? Waar was dat? Wie was er bij jou? Kreeg je extra verantwoordelijkheid of werkte je samen met anderen? Zoek die momenten vanaf nu bewust op.

Pharma Nord Bio-Melatonine Complex

Lees meer

First things first & no multitasking

Meet the coach

Elke is “brein expert” en richt zich op het verhogen van mentale weerbaarheid, energie en productiviteit. Zij zal mij trachten bij te draaien om mijn doel te bereiken adhv enkele simpele tips & tricks.

Lees meer

Fresh start of the day

getting off the beaten track ✔. Time to put intentions into practice and find that better work-life balance 🧘🏼‍♀🌿 #girlsonamission #beatbluemonday

Ik wil een betere work-life balance

Clio is mama van twee jonge kinderen en zelfstandig ondernemer. Gevolg: een totale onbalans tussen werk en privéleven. Nadat ze door haar omgeving werd aangesproken op haar hectische levensstijl, werd het voor haar duidelijk om het over een andere boeg te gooien. Benieuwd naar haar motivatie om haar leven om het in 2019 anders aan te pakken? In deze video vertelt ze er alles over.

Lees meer

Starterspakket

Alle begin is moeilijk. Daarom geven we je een duwtje in de rug met dit starterspakket. Bovendien start je nu extra voordelig, dankzij de korting op Farmaline.be. Waar wacht je nog op?

Lees meer

Vergeet De Perfecte Balans

Streef geen 50/50-verdeling na. Mik op een verdeling die jij als evenwichtig ervaart. Of dat nu 70/30 is in het voordeel van je werk, of 40/60 met de focus op je privé. Aanvaard dat dat evenwicht kan veranderen. Soms vraagt één van de twee tijdelijk net iets meer aandacht.

Laat chronische stress niet ontaarden in een burn-out

Een beter evenwicht tussen privé en werk. Iedereen wil het, maar de weg naar succes ligt vol hindernissen. Stress is één van die obstakels. Hoe herken je ’t en wat doe je eraan?

Lees meer

Aanvaard dat er geen strikte grens is

Het idee dat je na je uren niet meer met je werk wordt geconfronteerd, is niet meer van deze tijd. Verspil geen energie om ze strikt van elkaar te scheiden. En investeer die energie om gelukkiger te worden op de werkvloer en bij je thuis.

It’s a slow process,
but quitting won’t speed it up.

coupon

Ga zelf aan
de slag

Wil je een betere work-life balance? Wij helpen je graag vooruit.

Want samen met onze coaches en lotgenoten houd jij je voornemen dit jaar wél vol. Bovendien zetten wij je op weg met een kortingsbon van €10** bij online apotheek farmaline.be. Samen aan de slag met jouw goed voornemen.

** €10 korting bij een bestelling vanaf €50. Geneesmiddelen en babyvoeding < 12 maanden uitgezonderd. Maximaal 1 promocode per klant en per bestelling. Geldig t.e.m. 1/03/2019.

Gratis tips en advies

Meet the Coach

Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en zaakvoerster van Better Minds Coaching. Ze gelooft niet in de perfecte work-life balance, wél in een evenwicht vinden waar jij je goed bij voelt. Ze is ervan overtuigd dat we onze levens- en werkvreugde zélf bepalen.

IN SAMENWERKING MET